A kakaóhasználat kimutatták, hogy csökkenti a vérnyomás

kakaóhasználatát, hogy csökkentse a vérnyomást
írta: J. D. Heyes

(NaturalNews) rögzítse a meleg és aszályfeltételeket az ország nagy részében, ami megnehezíti a közeledő télen való hinni, azonban amikor itt érkezik, miért nem kiegészíti az étrend -tervet egy kis kakaóval? Az új kutatás nemcsak jó ízű, azt is mutatja, hogy ez is rendkívül jó az Ön számára.

Az elmúlt tíz évben 20 különálló tanulmányból levont adatok szerint a kutatók azt mutatták, hogy a sötét csokoládé vagy a kakaó mindennapi fogyasztása – amelyek mindkettő gazdag növényi vegyületekben, mint flavanolok -, röviden a vérnyomásban kissé belemerülhet. míg.

Azok az emberek, akik néhány hétig naponta naponta fogyasztják a flavanolban gazdag kakaótermékeket, a vérnyomásuk körülbelül két vagy három ponttal csökkent. Amellett, PSV Eindhoven Mez hogy ez nem zavar, mint sok, gondoljon a) A) kakaó íze jó; b) minden egyes bit segít a vérnyomás csökkentése érdekében, mivel hosszú távú, kumulatív hatása van a kardiovaszkuláris rendszerre; valamint c) lásd: „A” válasz.

A vizsgált tanulmányok megbízhatónak tűnnek

Az egészségügyi szakemberek nem hajlandóak arra, hogy a kakaó -kiegészítést javasolják a magas vérnyomás kezelésére irányuló gyógyszerek felett. Ugyanakkor kijelentik, hogy a kakaó mindennapi adagjaihoz kapcsolódó vérnyomáscsökkentés megegyezik az „étrend -módosítások vagy testmozgás” hozzáadásával – jelentette a Reuters, hivatkozva a kutatókra.

Várj azonban. Ez nem azt jelenti, hogy csökkentenie kell a testmozgást a több kakaó étkezése helyett – állítja Dr. Elizabeth Jackson, a kardiológus, valamint az Ann Arborban található Michigan Egészségügyi és Wellness Systems orvostudományi docens.

“Ha a kakaó és a testmozgás között kellett válogatnom, akkor elvégezném a Athletic Bilbao Mez gyakorlatot” – mondta Jackson, aki nem szerepelt az új tanulmányban. “Számomra ez kimondja, hogy egy kicsit a sötét csokoládé nem olyan rossz, de nem szeretné túlzásba lépni a kalóriákkal, és egy kiló csokoládét is enni” – mondta.

Az összehasonlító tanulmány, amelynek eredményeit a Cochrane Könyvtárban tették közzé, az ausztráliai kutatók számos internetes adatbázisban megvizsgálták a randomizált kezelt kísérleteket, amelyek az orvosi kutatás „aranyszabványára” gondolkodnak, összehasonlítva a flavanolt evett embereket. -A kitöltött kakaótermékek azoknak az embereknek, akik alacsony flavanol kakaóport vagy olyan termékeket fogyasztanak, amelyek nem tartalmaztak flavanolt.

Lehet, hogy a kutatók nem állítják, hogy a flavanolok elszámoltathatók a vizsgálat résztvevőiben a vérnyomás csökkentéséért. Ugyanakkor maguk a vegyületek, amelyeket más ételekben is felfedeznek (zöld tea, vörösbor, bogyók), összekapcsolódtak a testben lévő nitrogén -oxid előállításával, amely a szerzők megjegyzik, hogy Kanadai labdarúgó-válogatott Mez segítenek az erek enyhítésében. Ez viszont csökkenti a vérnyomást.

Az American Heart Association kimondja, hogy az emberek szisztolés vérnyomásának – azaz a legfelső számnak – alacsonyabbnak kell lennie, mint 120 milliméter higany (Hg), míg diasztolés vagy alacsonyabb számuknak körülbelül 80 mm Hg -nak kell lennie.

Vannak néhány változó, bár úgy tűnik, hogy működik

A vizsgált tanulmányok olyan emberekkel teljesítettek, akik általában kettő és 18 hét között egészségesek voltak. A kutatók szerint 856 résztvevő közül 429 ebből három gramm, valamint 100 gramm kakaó vagy sötét csokoládé között evett, amelyek naponta 30 mg és 1080 mg flavanolok között voltak.

A tartózkodó 427 embert olyan csoportokba helyezték, amelyek alacsony flavanol kakaóport evett, valamint más olyan termékeket, amelyek egyáltalán nem tartalmazták őket.

A vizsgálatok végén a flavanolban gazdag csoportban a szisztolés vérnyomás körülbelül 2,8 mm Hg, valamint a diasztolés kb. 2,2 mm Hg redukció volt.

Volt néhány extra tényező, amelyekre gondolkodni lehet az eredményekről – jegyezték meg a szakemberek.

Egyrészt nem pontosan távolítja el pontosan, hogy a flavanolban gazdag kakaót mekkora mennyiségben kell fogyasztani mindennap, hogy jelentősen csökkentsék a vérnyomást, vagy akár akkor is, ha a nagyobb dózisok nagyobb hatással lennének. Ezenkívül nem minden kakaóterméket termelnek egyenlőnek; Egyesek több flavanolt tartalmaznak, mint mások.

És a szakemberek megjegyezték, hogy a fiatalabb felnőtteknél a hatások magasabbak voltak, egy felfedezés, amely arra késztette Jacksonot, hogy kommentálja, hogy nem lep meg, mivel az erek általában kevésbé rugalmasak voltak, amikor az emberek öregednek.

Ennek ellenére a tanulmány vezető szerzője összességében pozitív hangot adott.

“A flavanolban gazdag kakaótermékek, például a sötét csokoládé mérsékelt, rutinszerű adagjai részét képezhetik az egészség optimalizálásának átfogó élettervének”-mondta Dr. Karin a Melbourne-i Integratív Orvostudományi Intézetből, a Reutersnek.