A koffein, nem pedig az álnév, a triatlonisták gyorsabbá teszi

A koffein nem jelenik meg a doppinglistán, a Pseudoefedrine viszont. Az állóképességű sportolók, akik úgy vélik, hogy a jogellenes pszeudo-efedrin sokkal jobban javítják teljesítményüket, mint a legális kávé, óriási hibát követnek el. A kutatók mindkét anyagot 10 jól képzett férfi kerékpároson, valamint triatlonistán ellenőrizték.

A koffein nem jelenik meg a dopping listán, a pszeudoefedrin viszont. Az állóképességű sportolók, akik úgy vélik, hogy a jogellenes pszeudo-efedrin sokkal jobban javítják teljesítményüket, mint a legális kávé, óriási hibát követnek el. A kutatók mindkét anyagot 10 jól képzett férfi kerékpároson, valamint triatlonistán ellenőrizték.

A koffein nem jelenik meg a dopping listán, a pszeudoefedrin viszont. Az állóképességű sportolók, akik úgy vélik, hogy a jogellenes pszeudo-efedrin sokkal jobban javítják teljesítményüket, mint a legális koffein, óriási hibát követnek el, a Nyugat-Ausztrália Egyetem államportos tudósai a Sport Nutrition Worldwide Journal-ban, valamint a testmozgás anyagcseréjében. A kutatók mindkét anyagot 10 jól képzett férfi kerékpároson, valamint triatlonistán ellenőrizték.

Számos tanulmány nemrégiben nemrégiben tett közzé kedvezőtlen eredményeket a pszeudoefedrinről. Néhány héttel ezelőtt még egy humán kutatási tanulmányt írtunk, amely kimutatta, hogy a pszeudoefedrinnek nincs hatása dopping anyagként. Hogy a kutatási tanulmányt szintén Ausztráliában végezték el. Az egyik elmélet az, hogy a pszeudoefedrin érrendszeri összehúzódó hatása megszünteti annak stimuláló hatását.

Három különféle rendezvényen a kutatók megadták az alanyokat: placebót, 200 mg koffeint vagy 180 mg pszeudoefedrint. Pontosabban: a Gremio Mez srácnak 2,5 mg koffein vagy 2,3 mg pszeudoefedrin adagot kaptak testtömeg.

Az összes alany szintén mindennap koffeint fogyasztott a kávé, tea vagy energiaitalok típusában. A kutatók arra kérték a srácot, hogy hagyja abba ezt a kísérlet megkezdése előtti 48 órán keresztül.

Egy órával a lenyelés után a srácnak időzített 40 km-es utat kellett elvégeznie egy ergométeren.

A kutatók azt találták, hogy az alanyok számára az álnév nem javította a hatást. A pszeudoefedrin szedése után sem hatalmuk [más szóval a sebességük] sem. Ez a koffein lenyelése után történt, bár a hatás nem volt statisztikailag szignifikáns.

A pszeudoefedrin nem minimalizálta azt az időt, amelyet a srácnak a 40 km-es utazáshoz szükséges. A koffein minimalizálta az időt, azonban amikor a hatás nem volt statisztikailag szignifikáns

“Ezek az eredmények kedvezően azt mutatják, hogy a jogi stimuláns koffein hatásai valószínűleg sokkal jobbak, mint a tiltott vegyület pszeudoefedrinjének” – fejezi be a kutatók. “Ezért a pszeudoefedrin -visszaélés kedvezőtlen felfedezése a sportolókban nem merült fel a teljesítménynek sokkal jobbá, mint amit jogi eszközökkel elérhetnek.”

A koffein és a pszeudoefedrin összehasonlítása a kerékpáros idő-próba teljesítményével kapcsolatban.
Spence AL, Sim M, Landers G, Peeling P.

Absztrakt

Mindkét koffein (CAF), mind az ál -efedrin (PSE) azt javasoljuk, hogy központi szorongó rendszer stimulánsok legyen. A verseny során azonban a CAF megengedett anyag, míg a PSE egy tiltott vegyület, amelynek húgyúti szintje> 150? G · ml (-1). Ennek eredményeként ez a kutatás West Ham United Mez célja, hogy összehasonlítsa a CAF és a PSE felhasználásának a kerékpáros idővizsgálatra (TT) hatását annak ellenőrzésére, hogy a jogi stimuláns valamilyen típusú kevésbé ergogén -e, mint a tiltott anyag. Itt 10 jól képzett férfi Southampton FC Mez kerékpárosot vagy triatlonist toboroztak a részvételre. Minden sportolónak négy különálló alkalommal kellett elmennie a laboratóriumba – beleértve egy megismerési kísérletet, valamint három kísérleti vizsgálatot, amelyeknek a résztvevőknek összesen 40 km -es (1200 kJ) kerékpáros TT -t kellett elvégezniük a 200 mg -os CAF -t, 180 -at, 180 -at. Mg PSE vagy egy nem nnáplikus placebo (PLA). Az eredmények azt mutatták, hogy az összes TT során létrehozott teljes idő, valamint az egyes TT -k során létrehozott jelző teljesítmény nem volt lényegesen (p> 0,05) a kísérletek között, annak ellenére, hogy a CAF -fogyasztás után 1,3% -kal gyorsabb általános idő (~ 57 s) volt. Érdekes, hogy a TT második felének összesen elért idő lényegesen gyorsabb (p <0,05) a CAF -ban, mint a PSE -hez (99 s), nagyságrendű következtetések, amelyek a CAF 91% -os előnyös hatását sugallják a második félidőben a TT. Ez a vizsgálat emellett megerősíti a CAF alkalmazását a TT-előadások során, valamint azt is sugallja, hogy ennek a legális központi idegrendszer stimulánsnak sokkal jobb befolyása van, mint a PSE szupra-terápiás adagja. PMID: 23578950 [PubMed - folyamatban] Forrás: