Az MMA gyors súlycsökkentéseivel kapcsolatos veszélyek kiemelt

Egy informatív tanulmányt nemrégiben tettek közzé, az MMA -ban áttekintő, áttekintett kutatási tanulmányt, amely a súlycsökkentéstől a teljesítménymutatókig terjedő témákkal foglalkozik, és még sok más.

A vegyes harcművészetek feltáró szisztematikus értékelése: A fontossági tényezők több mint 20 000 sportolóval való áttekintése az MMA -ról szóló kutatási szempontból, valamint ahol további kutatási tanulmányokra van szükség az MMA -val kapcsolatos, áttekintésről, valamint arról, hogy ahol további kutatási tanulmányokra van szükség.

A gyors súlycsökkentő egészségre és wellnessre, valamint a biztonsági problémákra vonatkozó szakértői áttekintett adatok kezelése során a kutatók számos megértett kérdést kiemeltek a józanulási felsorolással: „Halál… izomkárosodás… Csökkent teljesítmény… Érzelmi és hangulati zavarok… kognitív károsodás… Csökkentés. Izomtömeg -szilárdság… Csökkentés az aerob fitneszben… Csökkent a plazma és a vérmennyiség… Csökkent a miokardiális hatékonyság… A vérfolyadék csökkenése… A vesefunkció csökkentése, valamint a vesék által szűrött folyadék mennyisége… Csökkentés a glikogén üzletekben. A termoregulációs folyamatok, valamint az elektrolit -egyensúly… A mentális funkció fiziológiai károsodása a koncentráció hiányának, a memor kognitív feldolgozási sebességének, valamint az étkezési rendellenességek kialakításának fokozott veszélyének előidézésével.

A teljes cikk érdemes elolvasni az MMA -val foglalkozó szakértői irodalomról szóló átfogó megbeszélése miatt. A gyors súlycsökkentés teljes megbeszélése a következő:

A gyors fogyás (RWL) egy tipikus stratégia, amelyet az MMA sportolók használnak a test tömegének (BM) csökkentésére, amelynek célja a súlyosztály határának elérése. Az RWL folyamata általában egy/két héttel a verseny előtt indul, valamint a sportolók B. 2–10% -át veszítik el. Az RWL prevalenciája az MMA sportolók körében 88%, valamint 95% között van, a szakértői sportolók körében, összehasonlítva a szakértői sportolók körében. amatőrök. Ezzel szemben a küzdő módszerek, mint például a judo, Malliaropoulos et al. A brit judo sportolókkal végzett tanulmányukban az RWL prevalenciája 84%. Sőt, az RWL inmma előfordulása magasabb, mint a többi csata sport. Barley et al. 9,8 ± 7,9 kg BM redukcióról számoltak be, míg Santos-Junior et al. számolt be ~ 10%-os csökkenésről. A sportolók önmagukban jelentettek sok methodot, hogy az RWL-t okozzák. Például Andreato és munkatársai. A diuretikumok, a szaunák, valamint a forró terekben végzett testmozgás felhasználása, mint az elsődleges technikák, amelyeket a súlysúlyhoz használtak, míg Santos-Junior et al. beszámoltak a progresszív étrend (64,2%) kombinációjának felhasználásáról, korlátozva a folyadékbevitel (62,6%), valamint az izzadság illesztéseit (55,9%). Ezenkívül a sportolók arról számoltak be, hogy agresszívebb technikákat alkalmaznak, mint például a diuretikumok (~ 49%), valamint a hashajtók (~ 32%). A közelmúlt Az amatőr, valamint a szakértő ír sportolók RWL -jének végrehajtása. A felmérések „mindig” vagy „néha” frekvenciáit 90% -nak számoltuk be a víztöltésnél, valamint a forró sófürdők 76% -át. Érdekes módon Connor et al. Hasonlítsa össze a forró fürdők használatát, valamint a só nélkül, azonban nem különbözik az elvesztett súly nagyságrendjében. Ezt követően a Connor és az Egan nem jelentett különbségeket a forró édesvízi zátony (FWB), valamint egy forró fürdő között, amelynek ~ 1,6% Epsom só (SWB) volt a testtömeg -veszteséghez. A meghatalmazók meghatározzák, hogy a 2 órás tartós forró fürdõk hatékony technikát jelentenek a ~ 2,0% RWL testmassz elvesztésére. Egyes szerzők szintén megvizsgálták az információforrást, hogy az RWL -t okozzák. A Theathtes megemlítette a magazinokat, a közösségi hálózatokat, az edzőket, a képzési partnereket, a barátokat, valamint a fizikai érdeklődőket, bár néhányan említettek egy táplálkozási szolgálatot

A hipohidráció indukálása a legfontosabb jelentett módszer, amelynek provokálása az RWlandnek jelentős káros hatása van, mivel pszichológiát, fizikai vagy healthDecline -t okozhat. A forró környezetben történő testmozgás, a műanyag ruházat, a hashajtók, valamint a diuretikumok felhasználásából származó testi folyadékok csökkenése elektrolit -egyensúlyhiányt okozhat, különösen a kalciumot, ami kevesebb csont mineralizációt eredményezhet, és stresszfrekvenciákat okozhat. Ezenkívül a diuretikumok kihasználása hypokalemiát hoz létre, amely a vér káliumának csökkenése a vérben, megváltoztatva a nátrium -potasszium pumpának aktivitását, ami halálhoz vezethet. Hasonlóképpen számoltak be a hidratációs állapot, a hormonális egyensúly és az izomtömeg -károsodások markereinek fiziológiai zavarairól. Ezenkívül a teljesítmény, az érzelmi és a hangulati zavarok, valamint a kognitív hatalom csökkenése. Az irodalom beszámolt az izomtömeg -kitartási szintek csökkentéséről, az aerobicfitness -nek, a csökkent plazmának és a vérmennyiségnek, a csökkentett szívizom hatékonyságának, valamint a maximaloxigénfogyasztásnak, a vérfolyás csökkenésének, a vesefunkciónak, valamint a fluid -szűrők mennyiségének a csökkenésének csökkenése, a csökkenés csökkenése, glikogénüzletek, a termoregul károsodásaAtory folyamatok, valamint az elektrolit egyensúlya. Ezenkívül az RWL -ről számoltak be a mentális funkció okozati összefüggéseivel azáltal, hogy a koncentráció, a memória, a kognitív feldolgozási sebesség hiányát okozzák, valamint az étkezési rendellenességek kialakításának fokozott veszélye.

A fiziológiai, fizikai teljesítmény vagy pszichológiai jelölők kedvezőtlen hatása az RWL miatt, még a 24 órás gyógyulás után is. Ezek a kérdések esetleg a mérlegelés és a harc közötti időintervallumtól függetlenül, mivel a fiziológiai paraméterek, például a hidratációs státus, a nyál-nitrát, valamint az energia elérhetősége nem eléggé megsemmisülhet. Lehetséges, hogy ezt a viselkedést a hivatalos mérlegelés és a harc (azaz 12–32 óra) motiválja, amely lehetővé teszi a súlygyógyulást, így az atléta a hivatalos mérlegelés feletti egy-két osztályozást harcol.

Nincs konszenzus a BM gyógyulásának a harc eredményére gyakorolt hatásáról. A súlycsökkentés (WR) súlycsökkentő cselekedete tipikus cselekedetként mindkét nem birkózói körében, bármiféle különbség nélkül (p <0,005) a nemek közötti BM-nyereség családtag-értékei között. Kirk et al. kimutatták, hogy a WR nagysága nem várja el a sikert vagy a vereséget az MMA sportolók szakértői csoportjában. Alternatív megoldásként Coswig et al. Felfedezte, hogy a WG nagysága magasabb volt a győzteseknél, mint a veszteseknél, ami fontosabb volt, mint az Corinthians Paulista Mez RWL nagysága. Fontos kiemelni, TSG 1899 Hoffenheim Mez hogy a nyertesek magasabb általános kalóriabevitelt, valamint szénhidrátok, fehérjék, valamint a WG során lipidek abszolút bevitelét (G) mutatták, mint a vesztesek, amelyek részben megmagyarázhatják az eredményt. Faro et al. bebizonyította, hogy a nemtől, a harci kategóriától vagy a versenyszinttől függetlenül a WG része felhasználható a Watford FC Mez harcban a verseny sikerének előrejelzőjeként; Az extra WG minden 1% -a 4,5% -kal növeli a versenyképesség valószínűségét. A 3. ábra az MMA sportolók súlycsökkenésével kapcsolatos elsődleges eredményeket tartalmazza

Hirdetés

Ossza meg ezt:
Twitter
Facebook

Mint ez:
Mint a betöltés …

Összefüggő

Vizsgálat – Gyors fogyási módszerek az MMA -ban, amely a kedvezőtlen hangulathoz, valamint a kognitív tünetekhez kapcsolódik, valamint a 2018. január 26 -án, a “Biztonsági vizsgálatok” után.
Tanulmány – Szélsőséges gyors, extrém súlycsökkentések, amelyek a magasabb veszteségi arányhoz kapcsolódnak a 2019. október 1. sz.
Tanulmány – A gyors szélsőséges súlycsökkentések hátrányosan befolyásolják az MMA teljesítményét még a RehidrationMarch 2016. 31. “Biztonsági vizsgálatok” után is