A Jenner & Block Partner betekintést nyújt a sportügyvéd foglalkozásához, valamint a napi problémákhoz

(A cikk betartása a nyáron a sport peres riasztásban jelent meg. A riasztás az előfizetők számára az iparág legszélesebb körű sport archívumát kínálja. Jog-specifikus helyzet-összefoglalók, valamint bylined cikkek.)

A Jenner & Block partnere, Michael J. Nelson a sport ügyfeleit képviselte Real Betis Balompie Mez a professzionális, kollégiumi és középiskolai szinten az agyrázkódásban, a szerződésben, a név-kép-valószínűségben, az engedélyezésben, a monopóliumellenes, a TV-jogok és a ruházati vitákban. Különböző tapasztalata magában foglalja a kiemelkedő Reggie White -t, valamint az amerikai tűs labdarúgó -eseteket. Nevezetesen, segített ügyfelének megnyerni a nemzet első feltételezett agyrázkódási Leeds United Mez csoportjának mérföldkőnek számító elutasítását az állami szintű intézményi atlétikai szövetség ellen. Itt megosztja betekintését a sportban szereplő kulcsfontosságú problémákról, a játékosokkal való kapcsolatok fejlesztése mellett.

Kérdés: Pontosan hogyan kezdte el a sportjogot?

Válasz: Sokan úgy vélik, hogy csillag sportoló voltam, vagy háztartási kapcsolatom volt a sporthoz, bár egyik sem igaz. A valóság az, hogy a megfelelő helyen voltam a megfelelő időben. Partner voltam egy hatalmas jogalkotó cégnél, amely a rendkívül legfinomabb munkát végezte, amit összetett szerződéses helyzetben lehet egy igényes partner számára. Ennek a partnernek az a következménye, hogy kapcsolatba lép az NFL Players Association ügyvezető igazgatójával. Tehát amikor egy sporthelyzet jött létre, végül a vezető partner voltam rajta. Ez lehetővé tette számomra, hogy a színfalak mögött megvizsgáljam az NFL-tulajdonosok, valamint a játékosok, valamint a TV-szerződésekkel kapcsolatos konfliktusok közötti kapcsolatokat a fő hálózatokkal kötött TV-szerződésekkel kapcsolatos konfliktusokról. 2011 januárjában tárgyalásra került, és számomra nyitotta meg az ajtót a sportjogi karrier számára.

K: Pontosan hogyan alakult ki az amatőr (kollégiumi stb.) A sportolók, valamint a csapatuk kapcsolata, valamint mi a kapcsolat az adott kapcsolat kilátásai?

V: A régi időkben a sportolók – akár amatőr, akár szakértő – bizonyos mértékben játszottak a sport dicsőségére. Manapság sokkal jobb vagy rosszabb, a sport a gazdagsághoz és a sztársághoz vezető út. A sportvilág a hihetetlen pénz beáramlása óta jelentősen megváltozott.

Jelenleg a csapatok sportolókkal szembeni kötelezettségeire változó jogi közös. valamint az utazási sport szintjén is, a játékosok védelme egyre növekvő jelentőséggel bír, nemcsak a sérülések, valamint az agyrázkódások, valamint a játékosokkal kapcsolatos kötelességszegés, például a szexuális visszaélés ellen.

Sokkal több, mint a követelmények fokozatosan bonyolulnak, és a jogszabályok most a csapatok felé mutatnak, amelyek a játékosok számára több feladatot jelentenek. Például a név/kép/hasonlóság problémái olyan jogi elméletekként növekednek, mint például az igazságtalan gazdagodás és a nyilvánossági jogok problémái. Ugyanígy figyeljük, ahogy a felperes ügyvédei jobban és inkább kötelességeket keresnek a vagyon megosztása érdekében a játékosokkal.

K: Ön szerint mi a legnagyobb jogi nehézség az amatőr sportolókkal, valamint a csapataikkal?

V: Sok van. A játékosok biztonsága. Polaring Coaching kötelességszegés. A név/imázs/hasonlósági problémák által előállított bevétel megosztása TV -jogok, videojátékok, szerencsejáték (most már legális), valamint a mezek értékesítése révén. A játékosok védelme érdekében, valamint a bevételmegosztás érvényesítésére szolgáló feladatok rendezése. Ez mind a feszültségpontok, amelyek megkövetelik a megoldást. Történelmileg ezek a problémák szinte teljesen kiegyensúlyozottak voltak a csapatok és az iskolák javára. Manapság a sportolók több esélyt keresnek a sportban termelt bevételek megosztására.

Ezenkívül a „tudományos csalás” vagy az „oktatás elmulasztása” is kialakulnak. Az észak-karolinai egyetemen az „akadémiai csalásokkal”, valamint a jogosultsági epizóddal kapcsolatban, ahol a játékosok bepereltek, mondván: „Hé, garantáltál nekem egy ösztöndíjat, ugyanakkor világszínvonalú oktatást, valamint esélyeimet fedezni, valamint megszerezni is Egy feladat eltűnt. ” Fluminense Mez Ezt a helyzetet a bíróságon kétszer kiszabadították az eljárási kérdésekben. Ne lepődj meg, ha valahol valamikor néhány játékos újabb futást hajt végre az ilyen típusú igényeknél, ami tovább módosíthatja a tájat.

K: Mondja el nekünk, hogy pontosan ugyanazok a problémák játszanak ki szakértői szinten?

V: Igen, ezek a problémák általában a kollektív tárgyalási megállapodásokkal járnak, és a tárgyalóasztalnál kivágják. Amint láttuk, néha a bíróságokba kerülnek, akárcsak az agyrázkódási peres ügyek; volt játékos neve, kép, hasonlósági perek; valamint a kollektív tárgyalási eljárást körülvevő peres eljárás, néhány példát megnevezni.

K: Hasonlóképpen, mi gondolja, mi a legnagyobb jogi nehézség a profi sportolók és a csapatok számára?

V: Az NFL -ben kettőre összpontosítom: a sport velejáró erőszakának kezelése, valamint azt, amit telefonon hívhat a polgári engedetlenség, amelyek mindkettő befolyásolhatja a nézeteket.

Halomnull