A koleszterin -mítosz megsemmisítése és az igazi szív egészségének

ápolása Carolanne Wright

(NaturalNews) A koleszterin az elmúlt évtizedben rengeteg negatív közeget kapott, mint a szívroham és az artériás betegség oka. Számos alapvető tanulmány kimutatta, hogy a koleszterin nem okozza a szív problémáit, ahogyan azt egyszer gondolták. Az információk furcsa csavarásával a koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket gyártó gyógyszeripari vállalatok évente 34 milliárd dolláros iparáguk védelme.

Az egyik legkárosabb mítosz az kórtörténetben

A koleszterint szívbetegségben hibáztatták, de a gyulladás valójában az igazi bűnös. Amikor a test sérülés miatt gyulladásos hatást gyakorol, a rendszer erek szűkítésével, a vér megvastagításával és a sejtek kiváltásával reagál, hogy megvásárolják a sérüléseket. A koleszterint azért termelik, mert a sejteknek kialakulniuk kell. A vaszkuláris plakk akkor jön létre, amikor a sérült artériát meg kell javítani. Ha az egyén krónikus gyulladásos állapotban van, a magas vérnyomás és a szívroham kockázata jelentősen növekszik.

A fantasztikus koleszterin mítosz szerzők, Jonny Bowden, Ph.D. és Stephen Sinatra State kardiológus:

“Úgy gondoljuk, hogy a téves információk, a megkérdőjelezhető tanulmányok, a vállalati kapzsiság és a megtévesztő marketing furcsa kombinációja összeesküvés volt az egyik legkárosabb mítosz létrehozására a kórtörténetben: hogy a koleszterin szívbetegséget okoz.”

Számos tanulmány adatainak vizsgálata révén Bowden és Sinatra megállapította, hogy a koleszterinszint nem jó előrejelző a szívroham; A szívrohamban szenvedő emberek felének fele normális koleszterinnel jár; A magas koleszterinszintű emberek felének egészséges szíve van; A koleszterinszint alacsony szintének tartása kevés előnyt jelent. A Framingham Heart Study, amely 1948 -ban kezdődött és a mai napig folytatódik, egyértelműen azt mutatja, hogy azok, akik a leghosszabb ideig éltek, hajlandóak voltak a legmagasabb koleszterin kategóriába.

A Lyon diétás-szívvizsgálat

Egy másik tanulmány megdöbbentő bizonyítékokat mutat be az étrend szerepére a szív egészségében. Az 1990 -es évek francia kutatói úgy döntöttek, hogy megfigyelik a különféle étrendek szívbetegségre gyakorolt hatását. A magas kockázatú férfiak két csoportja vett részt. Mindegyik túlélte a szívrohamot. Mindenkinek magas koleszterinszintje és stresszes életmódja volt. Dohányoztak és nem gyakoroltak.

Az egyik csoportot arra kérték, hogy enni az American Heart Association étrendjét, amely alacsony a zsír- és koleszterinszintben. A második csoport mediterrán étrendet evett, gazdag halakban, omega-3 zsírsavakban, zöldségekben és olívaolajban.

A tanulmány korán véget ért, mert a mediterrán étrend eredményei annyira feltűnőek voltak. Az ebben a csoportban élők 70 % -kal csökkentek a halálos szívrohamban, ám a magas koleszterinszintjük a vizsgálat során változatlan Fluminense Mez maradt. Egyszerűen abbahagyták a haldoklást.

Amint azt Bowen megfigyelte a Better Nutrition magazinban:

„A katasztrófa az, hogy azáltal, hogy minden figyelmünket a koleszterinszintre helyezzük, figyelmen kívül hagytuk a szívbetegség valódi okait: gyulladás, oxidáció, stressz és cukor. Azok a dolgok, amelyeket ténylegesen ellenőrizhetünk az élelmiszerekkel, kiegészítőkkel és életmódbeli változásokkal – ezek egyikének sem rendelkezik a gyógyszerészeti gyógyszerek költségeivel vagy mellékhatásaival. ”

Hivatkozások:

– A koleszterin mítosz? Miért nem a koleszterin csökkentése nem olyan döntő fontosságú, mint gondolnád ”Jonny Bowden, PhD, CNS, jobb táplálkozás, 2012. július

„A koleszterin mítosz, amely károsíthatja az egészségét.

„A koleszterin-szívbetegség mítoszának befejezése” Andreas Moritz, Natural News, 2010. április 8. 2012. július 18-án beolvasta:

A szerzőről:
Carolanne lelkesen hiszi, ha változást akarunk látni a világon, akkor Aston Villa FC Mez a változásnak kell lennünk. Táplálkozási szakemberként, a természetes ételek séfjének és a wellness edzőjeként Carolanne arra ösztönözte másokat, hogy több mint 13 éve öleljék fel az ökológiai FC Utrecht Mez élet, a hálás és a boldog orientáció egészséges életmódját. A www.thrive-living.net weboldalán keresztül várja, hogy kapcsolatba lépjen más hasonló gondolkodású emberekkel a világ minden tájáról, akik hasonló elképzelést mutatnak.